Ortodoncija

Ortodoncija je moderna grana dentalne struke, koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i odnosa među čeljustima. Nakon detaljne anamneze i analize uzetih podataka (fotografije, otisci, panoramski i LL-kraniogramski snimak), specijalist određuje dijagnozu i adekvatnu terapiju te je prilagođava zahtjevima pacijenta.

Iskorištavanjem prirodnih sila tijekom rasta i razvoja kod djece, stavlja se naglasak na funkcionalan razvitak kosti i žvačnih zglobova. Njihov međusoban odnos i pravilni položaj među zubima u kosti, omogućuje jednakomjernu raspodjelu sila žvakanja te čuva integritet čeljusnog zgloba i okolne strukture. Često se kod mlađih pacijenata koriste samo mobilni aparatići, fiksni ili u kombinaciji oboje.

Interceptivna ortodoncija je prevencija koja, započeta u što ranijoj dobi, sprječava nastanak ozbiljnih dentoalveolarnih anomalija.

JEDINA ORDINACIJA S LICENCOM U ISTRI za Invisalign® terapiju

Kontaktirajte nas vezano uz trenutne akcije i ponude!

Kasnije tijekom života, u odrasloj dobi, također je moguće ispraviti dentalne nepravilnosti, uglavnom koristeći sile fiksnih terapijskih pomagala i mini implantata ili za one s visokim estetskim zahtjevima, nevidljiva ortodontska naprava, Invisalign, najbolji je izbor. Invisalign terapija je brža, efikasnija, ugodnija i najbolje ispravlja estetske anomalija bez rizika od nastanka karijesa ili hitnih postupaka u ortodonciji. Također, idealna je za putnike ili pacijente s malo slobodnog vremena, jer je klinički rad u ordinaciji smanjen na minimum, a kontrole su svakih 2-3 mjeseca.

Ortodontska terapija, također, pomaže kod prekomjerno istrošenih (bruksizam) i preopterećenih zubi (traumatska okluzija), parodontno oslabljenih zubi (gubitak kosti i povlačenje zubnog mesa), kod bolova u čeljusnim zglobovima, migrene, tinitusa, poboljšava se žvačna funkcija i kao rezultat imamo pravilne, zdrave i lijepe zube.

Nakon aktivne ortodontske terapije slijedi pasivna, retencijska faza koja traje više godina. Želeći sačuvati dobiveni stabilni položaj zubi, koristimo fiksne ili mobilne naprave (i prozirne!).

Zdravlje usne šupljine je zdravlje cijelog organizma, a savršena estetika svakako podiže samopouzdanje, uspjeh i čini život radosnijim.