Damon aparatić za zube

Ortho M koristi revolucionarnu tehnologiju DAMON koji je promijenio ortodontski pristup liječenju pacijenata.

Zašto mi, ali i naši pacijenti vole DAMON aparatiće:

  • naprednom tehnologijom koristte se lagane, nježne sile za slobodnije i udobnije pomicanje zuba u ispravan položaj
  • gotovo je nevidljiv na  zubima
  • djeluje brže od tradicionalnih aparatića
  • manje su potrebne ortodontske kontrole
  • moguće je izbjeći ekstrakciju zuba ili upotrebu dodatnih aparatura kako bi se napravio proctor u čeljusti
  • konvencionalni aparatići koriste elastike za vezivanje žice u nosaču što uzrokuje trenje i pritisak, čineći tretman sporijim i manje ugodnim.
  • otporan na mrlje
  • nema više neugodnog zatezanja aparatića prilikom kontrole

DAMON sustav može biti zdravija varijanta jer lagane sile koje koristi Damon sustav promiču učinkovito pomicanje zuba i pomažu u poboljšanju oralnog zdravlja očuvanjem korijena zuba. Upravo lagani sustav sila također pomažu u sprječavanju nepotrebnog povlačenja desni i gubitka zuba.
Elastične vezice tradicionalnih aparatića za zube dokazano privlače i skupljaju plak i bakterije pa je oralna higijena još važnija, dok kod Damon aparatića toga nema pa je time i olakšana oralna higijena tijekom tretmana, a time i smanjen rizik od nastanka novih karijesa.

Ortodontski aparatić
Često postavljena pitanja

Koliko dugo traje terapija, odnosno koliko moram nositi aparatić?

Vrijeme tretmana s Damon sustavom obično je mnogo kraće nego s konvencionalnim aparatićem. Također, potrebno je manje termina tijekom liječenja.

Hoće li me zubi boljeti nakon postavljanja Damon aparatića?

Koriste se vrlo lagane “shape memory” titanske žice koje nježno vode Vaše zube u njihov idealan položaj. Mnogi ljudi osjećaju vrlo malu nelagodu.

S obzirom na kraće trajanje tretmana, znači li da su Damon aparatići grubiji?

Naprotiv, ono što Damon sustav čini tako brzim je to što koristi lakše, nježnije sile od mnogih tradicionalnih aparatića. Priroda sustava s niskim trenjem i žice s pamćenjem oblika lagane sile dizajnirane su za nježno dovođenje vaših zuba u njihov idealan položaj s manje nelagode od tradicionalnih aparatića.

Mogu li i odrasli koristiti Damon aparatiće?

Zdrave odrasle osobe često se mogu liječiti jednako kao i djeca. Zdravi zubi mogu se pomicati u bilo kojoj dobi. Ako razmišljate o liječenju kao odrasla osoba, svakako razmislite o protezama Damon. Prema jednoj američkoj studiji, više od 70% korisnika koji su prethodno bili podvrgnuti ortodontskom tretmanu izjavilo je da bi više voljeli da su dobili Damonov osmijeh kad im se pokaže slika.

Je li DAMON aparatić skuplji od tradicionalnih aparatića? (FALI ODGOVOR)

Koje su opcije plaćanja?

Postoji opcija gotovinskog i kartičnog plaćanja te uz fleksibilni plan na rate. Sve informacije možete zatražiti na svojim prvim konzultacijama. Slobodno se javite!

Jeste li znali da je studija pokazala da su Damon aparatići za zube dali rezultate znatno brže od tradicionalniih aparatića, za čak 20%?

Osim toga, pacijenti su čak 60% manje izrazili nelagodu aparatićem upravo zato što je Damon apartić vrlo njenžan prema tkivu i zubima. I općenito su pacijenti bili znatno zadovoljniji Damon aparatićem za zube zbog inovativnih značajka koje poboljšavaju izgled lica.