Ortodontska terapija fiksnim aparatićem

Fiksni aparatić za zube često je najbolji I najučinkovitiji način ispravljanja nepravilnog položaja zuba. Fiksni aparatić mogu koristiti i djeca i odraslih, s time da kod odraslih treba vidjeti je li struktura kosti i zubnog mesa dobra.
Fiksni aparati ispravljaju funkciju zuba i žvačnog sustava i u konačnici doprinose postizanju željenog osmijeha. Kao što i samo ime kaže, fiksne aparatiće, pacijent ne može samostalno skinuti.Sastoji se od bravica na svakom zubu, prstenova ili tuba na molarima te ih sve zajedno povezuje žica. Fiksni aparatići nam pomažu da spriječimo i prekomjerno trošenje zuba, opterećenje zgloba i mišića.U konačnici,nakon korištenja fiknog aparatića zasigurno ćete laše održavati oralnu higijenu i čišćenje dosad teško dostupnih mjesta.

Sama uspostava aparatića traje do 1 sat te je bezbolna.

Faza korištenja intermaksilarnih gumica
U gotovo svakom slučaju, u jednom dijelu terapije, potrebno je korištenje intermaksilarnih gumica. Zašto ih koristimo? Vrše na zube dodatnu silu koja ponekad nije moguća sa samim aparatićem. Koristi se kako bi se prisililo kretanje zuba u željeni smjer. Postavlja se između gornje i donje čeljusti kako bi se pritisnulo zube u gornjoj čeljusti i natjeralo da se pomaknu prema donjoj čeljusti, Ova tehnika se koristi za korekciju različitih vrsta malokluzija, poput mezijalne malokluzije (kada su zubi prema unutra) ili distalne malokluzije (kada su zubi prema van). Interkamaksilarna gumica također se može koristiti za razrjeđivanje gužve među zubima i kako bi se stvorilo više prostora za rast zuba.

Oralna higijena s fiksnim aparatićem
Oralna higijena je vrlo važna, bez obzira nosimo li aparatić ili ne, ali ipak potrebno je veću pažnju posvetiti oralnoj higijeni i stvoriti dodatne navike. Naša preporuka je:

  • četkica s mekanim vlakima
  • osim redovnog pranja zubi ujutro i navečer, uvesti naviku pranja zubi i nakon jela
  • interdentalna četkica
  • konac za zube
  • tekućina za ispiranje usta koja pomaže u održavanju higijene cijele usne šupljine
  • vodeni tuševi koji dokazano smanjuju nakupljanje bakterije

Dobro je i znati: Vrijeme četkanja ne bi trebalo biti kraće od 3 minute, a pasta za zube treba sadržavati 1450 ppm fluora.
U slučaju puknuća fiksnog aparatića ili drugih hitnoća, Ortho M stoji vam na raspolaganju.
Ako imate dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

Rezultati ortodontske terapije

Slučaj naše Ive je jedan od onih od kojih Vam zastane dah.

Pacijentica predodređena na operaciju čeljusti s potpunim povjerenjem prepustila se u naše ruke s pomoću najsuvremenije ortodontske aparature pretvorili smo jedan nefuncionalni zagriz u maksimalno pravilan. S pomoću miniimplantata i širenja nepca ispravili smo cross bite i pseudoprogeniju.

Njezino lice se kompletno ispravilo, a osmijeh…od milijun dolara!